Маргарит Жеков: Жените – начин на употреба

Жените не разбират от еротика. Те самите са еротиката. За тях и по отношение на еротиката важи максимата на Фридрих Шлегел, отнасяща се за поезията: “Не е необходимо жените да пишат поезия. Те самите са поезия”.
Разбира се, към всяка максима трябва да се подхожда демократично. Представете си каква загуба за отечеството на поезията би било, ако Емили Дикинсън се бе съгласила с максимата на Фридрих Шлегел.
Моя милост, като виден еротичен Марко Тотев, не е достоен да се изказва по възвишената тема за жените, но понякога горчивият опит на губещия може да подейства изцеляващо.
Преди всичко бих искал да предупредя, че красивите момичета, ако трябва да перифразирам Кавафис, се отегчават от витийната реч на политолозите. Докато ухажвате дамата на сърцето си, никога не й говорете за политика и за трагичните исторически събития, споходили отечеството.
Ако вече сте женени и искате да предизвикате еротично настроение у булката, достатъчно е да поканите за няколко дни на гости в дома си нейните най-любими роднини. И още през първата нощ по време на гостуването на родата ще се убедите, че булката, що се отнася до еротиката, няма да има нужда от “агитиране за съветска власт”.
Ако искате жена ви да шета по-добре и да чисти до блясък дома ви, не е нужно да й крещите. Крясъците и скандалите убиват у нея еротичното настроение. Достатъчно е да поканите на гости приятелски семейства, които и тя много харесва. Тогава тя доброволно ще се втурне да шета и ще накара дома ви да заблести като царски дворец.
Обикновено за нашего брата, който е тънък ценител на женската красота, най- съкровеното еротично въжделение е да съзерцава и милва прическата, която е избуяла между бедрата на избраната от него Дулсинея. Но за нея върхът на насладата не е да съзерцава най-красивата част от тялото на нашия Ромео. За нея въодушевяваща е онази рядка добродетел, наречена “оказано доверие”. За нея възбуждащо е не само да й поднесеш букет, но и да й връчиш заплатата си – да й позволиш да царува в твоето домакинство. Неслучайно нашите предци – старите българи – са създали поговорката “Татко носи, мама меси”. Бог е създал семейството, за да може таткото в дома да направи щастливи своите обични. Та да съзрат в него жената и децата обичта на Оня, Който е “цял прелест”, както се казва в Песен на песните.
И последното по ред, но първо по значение правило: тъкмо на Оня, Който е “цял прелест”, на Спасителя, трябва да се доверим, за да намерим чрез Неговото водителство любимата на сърцето си. Защото “къща и богатство се оставят наследство от бащите, но благоразумна жена е от Господа.”

1502691_10152524592473868_196339406_o04.08.2019

Deja un comentario

Archivado bajo Uncategorized

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s